Toptan Kontör Bayiliği

TÜm İl ve İlÇelere Ücretsİz

Parça Kontör Bayiliği

Toptan Parça Kontör


Ordu, Türkiye Cumhuriyeti'nin Karadeniz Bölgesi'nin Orta ve Doğu Karadeniz Bölümü'nde yer alan bir ildir. 1920 yılında bağlı olduğu Trabzon'dan ayrılmış, ,4 Nisan 1920 tarihinde il statüsüne kavuşmuştur. 2010 TÜİK verilerine göre ilimizde merkez ilçeyle beraber 19 ilçe, 53 belde ve 481 köy vardır. 1963-1964 yıllarında Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi Prehistorya Tarihi Kürsüsü Prof. I. Kılıç KÖKTEN'in Ordu'da yaptığı arkeolojik kazı ve tetkiklere göre Ordu ilinde fatura tahsilat yerleşmeye ve medeniyet eserlerinin verilmesine M.Ö. 15 bin yıllarında başlanmıştır. Yine en eski yerleşme sahalarından biri de Mesudiye ilçesidir. Bu ilçe de prehistorya ve daha sonraki eski tunç devrine ait birçok buluntular ele geçmiştir. Bölgede dolayısıyla Hitit ve Friglerin de hakimiyeti görülmektedir. Ordu şehrinde ilk yerleşme M.Ö.VIII. yüzyılında Miletli kolonistlerce başlatılmıştır. Miletli kolonistlerce Kotyora (Cotyora) ismi ile kurulan ilk şehrin yeri bugün bilinmemektedir. Ordu toprakları Medler ve Perslerin yaşantısına da sahne olmuştur. M.Ö.400 toptan parça kontör yıllarında 10 binlerin Ric'atı sırasında Ordu'nun antik şehre gelişi ve meşhur toptan parça kontör Ksenefon'un nutuklarına sahne oluşu önemli bir olaydır. Helenistik, Roma, Bizanslıların hüküm sürdüğü Cotyora zamanla önemini ve canlılığını yitirmeye başlamıştır. O tarihlerden sonra Kipçak/Kuman, Selçuklu Türkleri (Ayazoğulları, Danişmentliler, Hacı Emiroğulları) tarafından Osmanlıların hakimiyeti altına geçen Ordu ili Cotyora'dan sonra 14. yüzyıl ortalarına doğru şehrin 4 km güneyinde bugünkü Eskipazar'da Bayramlı adıyla kuruldu. Bayramlı kasabası 18. yüzyıl başlarında eski canlılığını kaybedince batıda bucak adıyla yeni bir ilçe merkezi doğdu. Bucak adı 1869-1870'de Ordu adına çevrildi. Bu yeni ilçe merkezine Bolaman, Perşembe, Ulubey, Hansamana (Gölköy) ve Aybastı bucakları bağlı idi.

Kültür ve sanat: İlde birçok tiyatro ve sinema bulunmakta ve düzenli kültürel etkinlikler düzenlenmektedir. Ordu her ne kadar coğrafya kitaplarında Orta ve Doğu Karadeniz bölgelerinde güvenli kontör yükleme toprağı olan ve her iki bölgeye ait bir il fatura ödeme olarak geçmekteyse de hemen hemen bütün kültürel özellikleriyle Dogu Karadeniz Bölgesi'ne ait bir ildir. İlde Türkmen/Çepni kültürü hakimdir. Ordu halk müziği ve geleneksel halk oyunları çevre illerle benzerlikler göstermektedir. Bağlama ,kemençe, davul-zurna,davul-klarnet (yöresel tabirle gırnata) gibi çalgıların bir arada kullanıldığı yörede oyunlar ilçeden ilçeye değişmekle birlikte karşılama ve horon ağırlıklıdır. Klarnet yani gırnata çalgısı davul ile birlikte daha çok Vona toptan kontör (Perşembe), Ordu Merkez, Gülyalı, Kabadüz, Ulubey ilçelerinde daha çok Ordu Karşılaması, Giresun Karşılaması, Giresun Sallaması, Gürcü Horonu, Perşembe Erkek Horonu, Sarhoş Karşılaması gibi oyunlara eşlik etmektedir. Kültürel özellikler açısından Ordu ve ilçeleri benzer özellikler gösterse de pek çok farklılıklar da içermektedir. Horon daha çok kıyı ilçelerinin ve Ordu Merkez ilçenin güneyinde kalan Ulubey, Kabadüz, Gürgentepe, Gölköy, Mesudiye ilçelerinin halk oyunudur. Kıyı ilçeleri olarak da Ünye'nin bazı köyleri, Fatsa, Vona (Perşembe), Gülyalı ilçelerinde icra edilir. Karşılama oyunları Ordu ilinde en çok oynanan oyun türlerinden biridir. Bu oyunda da daha çok Bolaman, Vona(Perşembe), Ordu Merkez, Gülyalı, Kabadüz, Ulubey, Gürgentepe, Gölköy, Mesudiye (kısmen) ilçelerinde çokca icra edilir. Karşılama ad olarak Ordu Karşılaması olarak bilinir ve figürleri Giresun Karşılaması'ndan farklıdır. Ancak yörede Giresun Karşılaması da parça kontör icra edilmektedir. Karşılama müzikleri genellikle Giresun parça tl ile aynı özelliklere sahiptir. Ordu'da Oy Gemici Gemici, Fındık Toplayan Kızlar, Bağlamam Perde Perde gibi türkülerle karşılama oyunları bolca icra edilir. Yöre Ordu-Giresun ağzının etkilediği bölge içerisindedir. Ünye-Beşikdüzü (Vilayati Çepni) arasında kullanılan ağız ortak bir ağızdır. Bu ağız Trabzon, Rize ve Artvin ağızlarıyla karıştırılmamalıdır.

Güzeller güzeli Ordu ilimizde işyeriniz varsa (Bakkal, Kırtasiye, Telefoncu, Mandıra, Market ve Vergi Levhası olan tüm işletmeler) sitemizden Ordu Kontör Fatura Bayiliği alarak, TL ve paket yüklemesi yaparak, müşterilerinizin fatura ödemelerini gerçekleştirip fazladan gelir elde edebilirsiniz. Detaylı bilgi almak için iletişim kısmından lütfen bize ulaşabilirsiniz.

Sitemizde sadece parça kontör hizmeti verilmemektedir. Bunun yanısıra fatura ödeme bayiliği hizmeti de alabilirsiniz.

Toptan Parça Kontör

3 Operatör
Tek Panel

Turkcell,Vodafone,Türk Telekom Toptan Kontör, TL ve Paket Yüklemelerini Tek Panelden Yapabilirsiniz.

ONLİNE
fATURA ÖDEME

Fatura ödemeleri tamamen online olarak saniyeler içinde gerçekleşmektedir.

7/24 KESİNTİSİZ
ONLİNE Sİstem

Haftanın 7 günü 24 saat sorunsuz parça Kontör ve fatura ödemesi yapabilirsiniz.

Fatura Ödeme

Elektrik, Su, Doğalgaz, Telefon, TV vb. tüm kurumların faturaları sitemizde anında ödenmektedir.

İşİMİZİ Sevİyoruz

İşimizi severek yapıyoruz. Bu nedenle son sistem yepyeni kontör yükleme ve fatura ödeme sistemini sizlerle buluşturmaktan gurur duymaktayız.

Hızlı ve Online

Sitemizde genel sorun olmadığı sürece tüm parça kontör yüklemeleriniz Sitemizde genel sorun olmadığı sürece tüm parça kontör yüklemeleriniz sadece 10 sn sürmektedir.